Klein herfstslaatje

Klein herfstslaatje

Ongezouten noten verdienen eigenlijk het hele jaar door een plaats op ons menu. Ze blijken interessant in preventie van verschillende ziekten. Verwerk ze wat vaker in gerechten, of neem een handje (15g) als gezond tussendoortje.
Klein herfstslaatje
15 min
Sla
Sla
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 150 g witte en blauwe druiven
  • 250 g voorgesneden gerookte eendenfilet of kleine gerookte ganzenfilets
  • 150 g comté
  • 50 g gepelde hazelnoten of gepelde walnoten
  • 1 sinaasappel
  • 4 el notenolie (bv. hazelnoten of walnoten)
  • 1 kl mosterd
  • 1 sjalotje
  • Peper, wat zout

Voorbereiding

Was de sla en druiven zorgvuldig en laat ze goed uitlekken. Snijd de comté in kleine, gelijkmatige blokjes.
Pers de sinaasappel uit in een kom. Voeg de fijngeperste sjalot toe (gebruik een knoflookpers). Meng er de mosterd, olie, zout en peper door. Klop alles met een vork tot een gladde saus.
Meng in een grote kom de sla, druiven en kaasblokjes. Giet de vinaigrette erover en meng voorzichtig.
Serveer onmiddellijk als voorgerecht of als bijgerecht bij een warme maaltijd. Deze salade kan ook vooraf worden bereid en koel bewaard (zonder vinaigrette).

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Voor een andere seizoenssalade, probeer onze winterslaatje met bieten, rijk aan antioxidanten en omega 3.

Meer inspiratie