Pasta met oesterzwammen

Pasta met oesterzwammen

Een verwarmend en smaakvol gerecht, ideaal voor de winter. Deze pasta met oesterzwammen charmeert met zijn aardse aroma en zachte textuur, afgewerkt met een vleugje limoen en verse kruiden. Een eenvoudig vegetarisch recept boordevol smaak.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 500 g oesterzwammen
  • 400 g brede lintpasta of tagliatelle
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 2 knoflookteentjes
  • 1/2 limoen
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • Verse tijm, verse rozemarijn
  • Zwarte peper, zout

Voorbereiding

Voorbereiding: Pel de knoflook en hak fijn. Maak de oesterzwammen schoon met een vochtige doek. Rasp de parmezaan en pers de halve limoen.
Pasta koken: Kook de pasta in ruim gezouten water tot ze al dente is. Giet af en zet opzij.
Champignons bakken: Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Voeg de knoflook en oesterzwammen toe. Bak 5 tot 7 minuten tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
Kruiden toevoegen: Voeg tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Giet het limoensap erbij en laat 2 tot 3 minuten sudderen op laag vuur.
Samenvoegen: Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met champignons. Giet de resterende olijfolie erbij en meng voorzichtig.
Afwerking: Verdeel de pasta over de borden, strooi er royaal parmezaan over en voeg een laatste draai zwarte peper toe.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens ons recept voor pollak met oesterzwammen – een smakelijk alternatief met vis en dezelfde voedzame paddenstoelen.

Meer inspiratie