Provençaalse kabeljauwpapillot

Provençaalse kabeljauwpapillot

Een vis die makkelijk te eten is en geen onaangename geur verspreidt. Je kunt dit recept klaarmaken met om het even welke vis (zelfs zalm of tonijn). Heerlijk en eenvoudig met wat rijst of een geplette aardappel. Citroen en verse kruiden maskeren een eventuele slechte smaak in de mond.
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 480 g kabeljauwfilet
  • 4 tomaten
  • 2 bio citroenen
  • 2 venkelknollen
  • 26 zwarte olijven
  • olijfolie, peper, zout
  • 1 handvol verse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn)
  • Bakpapier of siliconenpapillot

Voorbereiding

Spoel de tomaten, snij in dikke schijven en daarna in kleine blokjes, laat uitlekken in een zeef. Spoel en dep de kabeljauwfilet, kijk na of er geen graten meer inzitten (haal ze er voorzichtig uit). Spoel de venkelknollen en snij in fijne reepjes, snij de (gewassen) citroenhelft in 4 stukken.
Leg de visfilet, de goed uitgelekte tomatenblokjes, de venkelreepjes, de olijven, de citroenstukken en de kruiden op een groot blad bakpapier. Besprenkel met een scheut olijfolie en een snuifje zout en peper. Zet de papillot 15 min in een goed warme oven (220°C). Dien zo op.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Meer inspiratie