Zalm met broccoli en tomaatjes

Zalm met broccoli en tomaatjes

Een eenvoudig recept, maar wel een dat hoog scoort qua kankerpreventie! Zowel de goede visvetzuren (omega-3) als de broccoli en de tomaten staan bekend om hun beschermende eigenschappen. De tomaten zijn het lekkerst in de zomer, maar de ingrediënten voor dit recept zijn het hele jaar door verkrijgbaar.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 400 g tomaten of kerstomaten
  • 400 g broccoli
  • 4 el olijfolie
  • Peper en een snufje zout

Voorbereiding

Was de broccoli en de tomaten grondig. Snijd de broccoli in roosjes en halveer de kerstomaten.
Breng licht gezouten water aan de kook en kook de broccoliroosjes tot ze gaar maar nog knapperig zijn. Giet af en zet opzij.
Verhit 2 el olijfolie in een grote pan. Voeg de tomaten toe en bak ze op middelhoog vuur. Voeg indien nodig een beetje water toe om aanbakken te voorkomen. Laat enkele minuten sudderen tot ze zacht zijn.
Voeg de broccoli toe aan de pan met tomaten. Meng voorzichtig en laat nog 2 à 3 minuten verder garen. Kruid met peper en een snufje zout. Voeg vlak voor het serveren nog een eetlepel koude olijfolie toe voor extra smaak.
Verhit 1 el olijfolie in een andere pan. Bak de zalmfilets aan beide kanten tot ze goudbruin zijn aan de buitenkant en zacht vanbinnen. Kruid licht met zout.
Schik de groenten op de borden en leg de zalmfilets erbovenop. Serveer eventueel met peterselie-aardappeltjes voor een complete maaltijd.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander gerecht met zalm? Probeer dan zeker de eenpansgerecht met asperges en zalm – eenvoudig, voedzaam en perfect afgestemd op de noden van mensen met kanker.

Meer inspiratie