Gevulde kip let met groene asperges en tagliatelle

Gevulde kip let met groene asperges en tagliatelle

Te veel rood vlees (alle vlees behalve gevogelte) en bewerkt vlees (brood- beleg, worsten, gehakt...) verhogen het risico op dikkedarm- en endeldarm- kanker. De consumptie ervan kun je het best beperken tot maximaal 500 gram per week. Naast vis en vegetarische vleesvervangers is gevogelte een waardevol alternatief.
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 g kippenlever, gespoeld en gereinigd
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • olijfolie
  • 200 g paddenstoelen, fijngehakt
  • peper
  • een snufje zout
  • 50 g broodkruim
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 20 groene asperges 200 g (groene) tagliatelle
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml gevogeltefond
  • 100 g boter, in blokjes
  • 1 eetlepel dragon, fijngehakt
  • een snufje zout

Voorbereiding

Snijd de kipfilets in de lengte in om een zakje te vormen. Vul ze met de verse kaas en sluit eventueel met tandenstokers.
Verhit 1 el olijfolie in een pan. Bak de gevulde kipfilets aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur, ongeveer 5 minuten per kant. Dek af en laat nog 10 minuten zachtjes garen. Kruid met peper en zout.
Was de asperges en snijd de harde uiteinden af. Kook ze in licht gezouten water of stoom ze 5 à 7 minuten tot ze gaar maar nog knapperig zijn.
Kook de tagliatelle in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg een scheutje olijfolie toe om plakken te voorkomen.
Verdeel de tagliatelle over de borden, leg de asperges erbij en plaats de gevulde kipfilets erbovenop. Werk af met een beetje olijfolie of kookvocht voor extra smeuïgheid.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een lekker gerecht met gevogelte? Probeer dan zeker de provençaalse gevogeltefilet – eenvoudig, smaakvol en aangepast aan jouw noden.

Meer inspiratie