Brusselse filet américain

Brusselse filet américain

Deze Belgische klassieker krijgt hier een aangepaste versie, ideaal voor mensen met kanker. Rijk aan eiwitten, makkelijk te bereiden en vol smaak, perfect als hoofdgerecht of voor een feestelijke lunch met volkorenbrood of zelfgemaakte frietjes.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g tartaar (américain natuur)
  • 4 tomaten
  • 4 sjalotten
  • 4 augurkjes
  • 1 kl kappertjes
  • 2 eidooiers
  • Mosterd, ketchup, worcestershire
  • Peper, zout, paprikapoeder
  • Tuinkers of peterselie als garnituur

Voorbereiding

Pel en snipper de sjalotten fijn. Snijd de augurken in kleine blokjes. Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
Meng in een grote kom de rundstartaar met de sjalotten, augurken, kappertjes en eidooiers. Voeg mosterd, ketchup, enkele druppels Worcestersaus, peper, zout en een snufje paprikapoeder toe. Meng tot een smeuïge massa.
Leg enkele blaadjes sla (bijv. ijsbergsla) op het bord. Schep een portie filet américain in het midden. Werk af met tomatenschijfjes en wat tuinkers of peterselie.
Serveer met volkorenbrood voor een evenwichtige maaltijd. Voor een feestelijke toets kun je er ook zelfgemaakte frietjes bij serveren.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een smaakvol gerecht met vlees? Probeer dan zeker de provençaalse gevogeltefilet – eenvoudig, kruidig en aangepast aan jouw noden.

Meer inspiratie