Zwaardvis met kerstomaatjes en rucola

Zwaardvis met kerstomaatjes en rucola

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 zwaardvis (of tonijn)steaks (+- 4 x 150g)
  • 1 kg kersomaatjes
  • 3 bakjes rucolasla (90 g)
  • 4 el (olijf)olie
  • 1 el pesto (te koop in de supermarkt)
  • 4 tl citroen- of limoensap

Voorbereiding

Maak een dressing van de pesto, het citroensap en 1/3 van de olie. Knip de rucola met de schaar in grove stukken en halveer de kerstomaatjes. Bak de vis op de bbq of in de pan met de resterende olie, maximum 5 minuten anders wordt die te taai. Verdeel 1 el dressing op de borden, daarop de rucola en tot slot de vis. Overgiet met de rest van de dressing. Garneer met de tomaatjes en serveer met brood (bv. ciabatta).

Meer inspiratie