Zwaardvis met kerstomaatjes en rucola

Zwaardvis met kerstomaatjes en rucola

Zin in een zomers, licht en smaakvol gerecht? Deze gegrilde zwaardvis met knapperige rucola en sappige kerstomaten is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak. Ideaal om de eetlust op te wekken, zelfs bij vermoeidheid of smaakverandering.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 zwaardvis (of tonijn)steaks (+- 4 x 150g)
  • 1 kg kersomaatjes
  • 3 bakjes rucolasla (90 g)
  • 4 el (olijf)olie
  • 1 el pesto (te koop in de supermarkt)
  • 4 koffielepels limoensap

Voorbereiding

Meng in een kommetje de pesto, het limoensap en een derde van de olijfolie. Deze saus geeft het gerecht een frisse, zuiderse toets.
Was de rucola en knip ze grof met een keukenschaar. Halveer de kerstomaten zodat hun zoete smaak beter tot zijn recht komt.
Verhit de rest van de olijfolie in een pan of op de barbecue. Bak de zwaardvissteaks ongeveer 2 tot 2,5 minuten per kant. Let op: niet langer dan 5 minuten in totaal, anders wordt de vis taai.
Lepel een eetlepel saus op elk bord. Leg daarop de rucola en vervolgens de vis. Werk af met de rest van de saus.
Schik de gehalveerde kerstomaten rond de vis voor een frisse en kleurrijke toets. Serveer met een krokant broodje zoals ciabatta.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een eenvoudig en voedzaam visgerecht ? Probeer dan zeker ons recept voor zalm met broccoli en tomaatjes, een heerlijke variatie boordevol goede voedingsstoffen.

Meer inspiratie