Groenekruidenpannenkoeken

Groenekruidenpannenkoeken

Net als in groenten en fruit zijn ook in kruiden (en specerijen) verschillende stoffen aanwezig die een rol lijken te spelen in kankerpreventie. Hoe meer variaties en combinaties, zoals de verschillende kruiden in dit recept, hoe groter het effect.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 2 koppen kruiden: duizendblad (Achillea), klavertjes, Oost-Indische kers (bloemen en blaadjes), mosterdblad (bloemen), rucola (bloemen en blaadjes), dille, jong paardenbloemblad, komkommerkruid...
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 120 g bloem
  • 1 eetlepel arachideolie

Voorbereiding

Was de kruiden, verwijder de harde steeltjes, giet er de melk bij en mix zo jn mogelijk. Klop de eieren los en voeg suiker, zout, bloem en olie toe. Voeg al roerend de kruidenmix toe.
Laat minstens 30 minuten staan.
Giet het beslag door een zeef.
Giet vervolgens een soeplepel beslag in een met olie ingevette pan op een middelhoog vuur. Maak een voldoende dikke laag. Laat de pannenkoek rustig garen en draai hem om.
Leg hem daarna op een bord en sluit af met huishoudfolie.
Serveer koud, puur natuur, of beleg met een heel zachte, neutrale kaas.
Recept van Sofie Dumont

Meer inspiratie