Avocado-tomatendrank

Avocado-tomatendrank

Een voedzame en licht pittige drank, ideaal voor mensen die een kankerbehandeling ondergaan. Avocado en room leveren gezonde vetten en calorieën, terwijl tomatensap en limoen zorgen voor frisheid en vitaliteit.
Avocado-tomatendrank
10 – 15 MINUTEN + 1 UUR
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 2 avocado’s, geschild en ontpit
  • 4 kleine groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 ml tomatensap
  • 120 ml vers geperst limoensap
  • 100 ml room (35 % vet)
  • Een snufje zout
  • Zwarte peper naar smaak

Voorbereiding

Groenten voorbereiden: Snijd de avocado’s in stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
Mixen: Doe de avocado, paprika, knoflook, tomatensap, limoensap en room in een grote kom. Mix tot een gladde, romige drank.
Koelen: Zet de drank een uur in de koelkast zodat hij goed fris is en de smaken zich ontwikkelen.
Op smaak brengen: Voeg vlak voor het serveren een snufje zout en zwarte peper toe naar smaak.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 313 kcal – Eiwitten: 3.7 g per portie

VARIATIE : Voeg per portie 25 ml volle yoghurt toe.

BEWAARTIPS : Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Probeer ook onze avocado-yoghurtdrank – een zachte en verfrissende optie, ideaal bij vermoeidheid of smaakveranderingen.

Meer inspiratie