Aubergines met Arabische pesto

Aubergines met Arabische pesto

Deze gegrilde aubergines met Arabische pesto zijn ideaal voor mensen met kanker. De intense mediterrane smaken en zachte textuur maken dit gerecht licht verteerbaar en aangenaam, zelfs bij smaakveranderingen of vermoeidheid.
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 middelgrote aubergines, in ronde plakken van ongeveer 0,5 cm dik
  • Zout
  • Olijfolie (max. 4 eetlepels)
  • 5 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • ½ groene paprika, in stukken
  • 1 bosje bladpeterselie versneden
  • Sap van ½ citroen
  • Sap van ½ limoen peper

Voorbereiding

Aubergines grillen : Was de aubergines en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Grill ze in een pan of oven tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
Arabische pesto maken : Mix in een blender de knoflook, paprika in stukken, peterselie, citroensappen, olijfolie, peper en zout tot een gladde pasta.
Serveren : Bestrijk de gegrilde aubergineplakken royaal met de pesto. Serveer lauw of koud, naar voorkeur.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander vegetarisch gerecht met aubergine ? Probeer dan zeker de gevulde aubergines, rijk aan eiwitten en heerlijk gegratineerd.

Meer inspiratie