De hoogste concentratie aan gezonde stoffen in knoflook verkrijg je door verse knoflook eerst te pletten met het lemmet van een keukenmes, 10 minuten te laten rusten en pas dan te verwerken.
Vegetarisch
Voorgerecht
Feestelijk recept
Gezond recept
Herfst
Zomer
Ingrediënten
- 1 grote of 2 middelgrote aubergines, in ronde plakken van ongeveer 0,5 cm dik
- zout
- olijfolie (max. 4 eetlepels)
- 5 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
- ½ groene paprika, in stukken
- 1 bosje bladpeterselie versneden
- sap van ½ citroen
- sap van ½ limoen peper
Voorbereiding
Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze 10 minuten staan. Spoel ze grondig af, dep ze goed droog en bak ze in olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe de knoflook, de paprika, de bladpeterselie, het citroen- en het limoensap in de blender en mix tot pesto. Breng op smaak met peper en een snufje zout. Bestrijk de aubergine met de pesto.