Dit warme dessert op basis van ananas en vanille is feestelijk én voedzaam. Dankzij de natuurlijke zoetheid en zachte textuur is het bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust. Ideaal voor koude dagen of speciale gelegenheden.
Desserten en snacks
Vegetarisch
Feestelijk recept
Winter
Ingrediënten
- 1 ananas
- 6 vanillestokjes
- 150 g poedersuiker
- 4 bollen vanille-ijs
Voorbereiding
Schil de ananas en snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik. Verwijder het harde midden met een kleine ronde uitsteker of een mesje.
Snijd de vanillestokjes in de lengte in vier. Steek ze voorzichtig in de ananasschijven, zodat elke plak goed doordrenkt wordt met vanillearoma.
Rol de ananasschijven door de kristalsuiker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 5 minuten aan elke kant in een voorverwarmde oven op 180°C. Zet daarna de grill aan voor 2 à 3 minuten om de bovenkant licht te karamelliseren.
Leg de warme ananasschijven op individuele bordjes en voeg een bolletje vanille-ijs toe. Serveer meteen om te genieten van het warme-koude contrast.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Voor een ander fruitig dessert, probeer ons recept voor ananas-muntijs.