Soep van geroosterde gele paprika en wortel, pesto van zongedroogde tomaten

Soep van geroosterde gele paprika en wortel, pesto van zongedroogde tomaten

Deze fluweelzachte soep is een streling voor de zintuigen. De combinatie van geroosterde gele paprika’s en jonge wortelen zorgt voor een natuurlijke zoetheid, terwijl de pesto van zongedroogde tomaten een hartige, zuiderse toets toevoegt. Een verwarmend gerecht dat zowel voedzaam als troostend is. Elke maand ontdek je hier een nieuw, lekker recept van Sofie. De geur van deze soep is geweldig, om nog maar van de smaak te zwijgen.
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie (extra vierge)
  • 3 grote gele paprika’s
  • 1 bos jonge wortelen
  • 2 zoete uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper naar smaak
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1,5 l kippen- of groentebouillon
  • 150 g zachte zongedroogde tomaten
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 handvol Parmezaanse kaasschilfers
  • 100 ml olijfolie (extra vierge)
  • Sap van 1 citroen
  • 10 radijsjes, in fijne schijfjes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de paprika’s, schil de wortelen en uien, en snijd alles in grove stukken. Leg de groenten op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Meng de olijfolie met de fijngehakte knoflook, kurkuma en kerriepoeder. Giet dit mengsel over de groenten en meng goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Rooster de groenten gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn en licht gekaramelliseerd.
Schep de geroosterde groenten in een grote kookpot. Voeg de warme bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken zich goed vermengen. Mix vervolgens met een staafmixer tot een gladde, romige soep. Voeg indien nodig extra bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken.
Hak de zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en pijnboompitten fijn met een mes of in een keukenrobot. Meng met de olijfolie, het citroensap en een snuifje zwarte peper tot een smeuïge pesto. Voeg eventueel een beetje water toe voor een zachtere textuur.
Schep de warme soep in diepe borden of kommen. Werk af met een eetlepel pesto in het midden en enkele schijfjes radijs voor een frisse, knapperige toets. Serveer met een sneetje volkorenbrood of een toastje voor extra energie.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Voor wat variatie, probeer ook onze bietensoep met zure room – een andere zachte en troostende soep.

Meer inspiratie