Bekende chef kok Sofie Dumont verleent haar steun aan de acties van Stichting tegen Kanker. Als ambassadrice zal Sofie zich inzetten bij de acties rond gezonde voeding en kinderen.
Elke maand ontdek je hier een nieuw, lekker recept van Sofie.
De geur van deze soep is geweldig, om nog maar van de smaak te zwijgen.
Soep
Vegetarisch
Feestelijk recept
Gezond recept
Lente
Zomer
Ingrediënten
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- 3 grote gele paprika’s
- 1 bot jonge wortelen
- 2 zoete uien
- 2 tenen look
- 1 kl kurkuma
- Peper
- 1 tl kerriepoeder
- 1,5 l kippen- of groentebouillon
- PESTO : 150 g zachte zongedroogde tomaten - 2 el geroosterde pijnboompitten - 1 handvol parmezaan schilfers - 100 ml olijfolie extra vierge - zwarte peper - sap van 1 citroen - 10 radijsjes in schijfjes gesneden
Voorbereiding
Was de paprika’s, schil de wortels en ui. Snij ze grof en leg ze open op een bakplaat.
Maak een mengeling met olijfolie, fijn gesneden look, kurkuma en curry, giet over de groenten en meng onder elkaar.
Rooster 20 minuten aan 190 °
Schep over in een grote kookpot. Bevochtig met de bouillon. Laat nog 5 min sudderen en mix.
Even proeven en eventueel afkruiden.
PESTO : Hak de tomaten, Parmezaan en pijnboompitten fijn. Meng met de olie, citroen en peper.
AFWERKING : Schep de soep uit, versier met pesto en radijsjes.