Origineel mosselrecept, voor wie eens iets anders wil dan de klassieke ‘moules marinières’. Supergezond ook door de mix van tomaat, ajuin, look, peterselie, olijfolie en cayennepeper.
Hoofdgerecht
Visgerecht
Herfst
Winter
Zomer
Ingrediënten
- 3kg mosselen
- 500 g capellini
- 4 bakjes kerstomaatjes
- 1 bussel bladpeterselie
- 2 ajuinen
- 4 lookteentjes
- 4 el olijfolie
- Cayennepeper
Voorbereiding
Maak de mosselen schoon en spoel ze met veel water. Was en halveer de kerstomaatjes. Pel de ui en snijd ze fijn. Pel de knoflook. Was de peterselie en snijd fijn. Gaar de capellini ‘al dente’.
Stoof ondertussen in een grote pot (waarvoor je een deksel hebt) de ui glazig in 2 el olijfolie. Voeg de kerstomaatjes toe en stoof ze mee tot ze net niet uiteenvallen. Voeg dan de mosselen toe, de geperste look en wat cayennepeper.
Meng en gaar op hoog vuur met deksel tot alle mosselen open zijn. Voeg dan de afgegoten cappelini toe, meng goed door (het is niet erg als de capellinislierten wat breken) en hou op hoog vuur, tot de capellini de helft van het kookvocht heeft opgeslorpt. Meng er nog 2 el olijfolie en de verse peterselie door en serveer.