Ingrediënten
- 300 g aardbeien (zonder kroontjes)
- 8 bolletjes vanilleroomijs
- 600 ml volle melk
- 60 ml grenadinesiroop
Voorbereiding
Voor een extra gladde shake: pureer de vruchten eerst en zeef ze door een kunststof zeef.
Variatie
Frambozenshake: Vervang de aardbeien door
frambozen.
Blauwe bessenshake: Vervang de aardbeien door
blauwe bessen.
Bosvruchtenshake: Vervang de aardbeien door een
combinatie van frambozen, aardbeien en blauwe bessen.
Perzikshake: Vervang de aardbeien door 1 rijpe
perzik, gepeld en ontpit.
Mangoshake: Vervang de aardbeien door ½ rijpe
mango en voeg 1 tl limoensap toe.
Bewaartips
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.