Maatjes met appel

Maatjes met appel

Het recept maatjes met appel is een lichte, smaakvolle starter die perfect past bij warme dagen of als verfrissend tussengerecht. De combinatie van zachte haring en knapperige groene appel zorgt voor een aangename textuur en een evenwichtige smaak. Dit gerecht is speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker en houdt rekening met hun voedingsbehoeften.
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 maatjes (jonge gemarineerde haringen)
  • 4 sneden roggebrood
  • 1 appel (Grany Smith)
  • 1 ui
  • 1,5 eetlepel zure room
  • 1,5 eetlepel magere yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • Zwarte peper
  • Dille, bieslook, peterselie of kervel (optioneel)

Voorbereiding

Schil de appel en de ui. Snijd beide in zeer kleine stukjes zodat de smaken goed kunnen mengen.
Doe de appel- en uistukjes in een kom en voeg het citroensap, de zure room en de yoghurt toe. Meng tot een romige, goed gebonden massa.
Rooster de sneetjes roggebrood lichtjes zodat ze krokant worden. Dit zorgt voor een aangenaam contrast met de zachte vulling.
Verdeel het appelmengsel over het brood. Leg er vervolgens een hele of gehalveerde maatjes op.
Kruid met zwarte peper naar smaak. Werk eventueel af met verse kruiden zoals dille of bieslook voor extra frisheid.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander gerecht met fruitige toetsen? Ontdek dan ook onze gekruide appels metpistachenoten en rozijnen – een zachte en voedzame afsluiter.

Meer inspiratie