Linguine met waterkerspesto

Linguine met waterkerspesto

Maart en april zijn hoogseizoen voor waterkers, die binnen de groenten en fruit de top bekleedt van meest voedzame. Bovendien is dit recept door haar ingrediëntencombinatie ideaal voor vegetariërs.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 400g (volkoren) linguine, of andere pastasoort
  • 100g waterkers (eventueel een deel hiervan als peterselie)
  • 1 lookteen
  • 50g Parmezaanse kaas of pecorino
  • 50g geroosterde amandelen (maar ook andere noten kunnen: walnoten, pijnboompitten, hazelnoten,…)
  • 4 el olijfolie
  • 1 kl citroensap
  • 200 g kerstomaten (ook lekker met erwtjes)
  • Optioneel: suiker en/of rode peper naar smaak

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de waterkers schoon, rasp de kaas, pel de lookteen en snijd hem fijn. Snijd de amandelen in stukjes en rooster ze kort in een pan ingeborsteld met olijfolie.
Meng de waterkers, look, noten, olie, citroensap en de helft van de kaas in een blender tot een homogeen mengsel. Meng er de rest van de kaas handmatig door.
Meng doorheen de pasta en serveer met gehalveerde kerstomaatjes en/of erwtjes.

Meer inspiratie