Limonade-citroen drank

Limonade-citroen drank

Limonade-citroen drank
5 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 240 ml vers geperst citroensap
  • 8 bollen vanilleroomijs
  • 200 ml 7-up
  • 100 ml suikersiroop

Voorbereiding

Pureer het citroensap met het vanilleroomijs in een foodprocessor of met een staafmixer tot een gladde massa.
Voeg de 7-up en de suikersiroop toe. Meng alles goed.
Serveer de drank in een limonadeglas en garneer met een schijfje citroen toe en mix tot een gladde massa.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 304 kcal – Eiwitten: 3.8g per portie

Variatie

Vervang het citroensap door limoensap. Gebruik Sprite of andere citroenlimonade in plaats van 7-up.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

 

Meer inspiratie