Ananas-frambozenshake

Ananas-frambozenshake

De ananas-frambozendrank is een romige, verfrissende drank die rijk is aan energie en smaak. Dankzij de combinatie van banaan, ananas en framboos is deze drank bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid, smaakveranderingen of verminderde eetlust. Ze is eenvoudig te bereiden en kan op elk moment van de dag worden genoten.
Ananas-frambozenshake
5 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 480 ml gesuikerd ananassap
  • 320 g verse frambozen
  • 120 ml rietsuikersiroop

Voorbereiding

Snij de banaan in schijfjes.
Doe de bananen, frambozen, het ananassap en de siroop in een blender. Mix tot u een glad, romig mengsel krijgt.
Giet de drank in glazen en serveer onmiddellijk. Werk eventueel af met een paar hele frambozen of een schijfje ananas.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Energie: 300 kcal – Eiwitten: 3.1g per portie

Variatie

Vervang de verse frambozen door diepgevroren frambozen. Vervang de rietsuikersiroop door een andere
bijpassende siroop (frambozensiroop, vanillesiroop, …).

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Zin in een andere zachte en fruitige drank? Probeer dan ook onze smoothie met framboos-banaan – een voedzaam en verfrissend alternatief.

Meer inspiratie