Ananas-frambozenshake

Ananas-frambozenshake

Ananas-frambozenshake
5 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 480 ml gesuikerd ananassap
  • 320 g verse frambozen
  • 120 ml rietsuikersiroop

Voorbereiding

Snij de banaan in schijfjes.
Voeg het ananassap, de frambozen, de banaan en de rietsuikersiroop in een mengkom en mix met een staafmixer tot een gladde massa.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 300 kcal – Eiwitten: 3.1g per portie

Variatie

Vervang de verse frambozen door diepgevroren frambozen. Vervang de rietsuikersiroop door een andere
bijpassende siroop (frambozensiroop, vanillesiroop, …).

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie