Pompoenhummus met bruin brood

Pompoenhummus met bruin brood

Pompoen roept meteen een herfstgevoel op, en deze kleurrijke hummus is daar het perfecte voorbeeld van. Dankzij de zachte textuur en milde kruiden is dit een troostrijke starter, ideaal voor mensen met kanker, vooral bij smaakveranderingen of verminderde eetlust. Serveer met geroosterd bruin brood voor een energierijke combinatie.
Pompoenhummus met bruin brood
40 MINUTEN
Vegetarisch
Vegetarisch
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Voorgerecht
Voorgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 400 g pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g sesamzaadpasta (tahin)
  • ½ citroen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl zout
  • 2 sneden bruin brood

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen in vier stukken en leg ze op een bakplaat. Rooster ze ongeveer 25 minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen, verwijder de schil en de pitten.
Doe het geroosterde pompoenvlees in een blender samen met de gepelde knoflook, tahini, het sap van een halve citroen, kaneel, komijn en zout. Mix tot een glad en romig geheel.
Rooster de sneetjes bruin brood in een broodrooster of in een pan. Besmeer ze royaal met de pompoenhummus.
Voor een evenwichtige maaltijd kun je deze hummus combineren met een frisse salade van rauwe groenten of gegrilde groentjes.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Hou je van vegetarische spreads ? Dan is onze pompoenhummus met bruin brood echt iets voor jou. Dan ga je onze klassieke hummus ook heerlijk vinden – een zachte en voedzame variatie.

Meer inspiratie