Walnotenroomijs

Walnotenroomijs

Walnotenroomijs
15 MINUTEN + INVRIESTIJD
Ijs
Ijs
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 120 g bloemsuiker
  • 40 ml suikersiroop
  • 600 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
  • 120 g kristalsuiker
  • 100 g fijngehakte walnoten
  • 40 ml honing

Voorbereiding

Klop de eidooier met de bloemsuiker goed schuimig. Voeg de suikersiroop toe. Klop de slagroom stijf met de helft van de kristalsuiker.
Klop het eiwit stijf met de andere helft van de kristalsuiker.
Hef eerst de slagroom en vervolgens het eiwit onder het eidooiermengsel.
Voeg daarna de fijngehakte walnoten en de honing toe.
MET DE HAND : Giet de bereiding in een diepvriesbakje en zet vier uur in de vriezer. Klop na 1 uur het half bevroren ijs minstens één maal met de staafmixer, een klopper of een vork tot een gladde massa en zet de bereiding daarna terug in de vriezer.
MET DE IJSMACHINE : Giet de bereiding in de ijsmachine en laat opstijven. Laat verder opstijven in de vriezer.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 1119 kcal – Eiwitten: 13.1g per portie

Meer inspiratie