Passievruchten-yoghurtijs

Passievruchten-yoghurtijs

Passievruchten-yoghurtijs
15 MINUTEN + INVRIESTIJD
Ijs
Ijs
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 passievruchten
  • 400 g volle yoghurt
  • 4 eierdooiers
  • 80 ml rietsuikersiroop
  • 100 ml slagroom
  • 40 g poedersuiker

Voorbereiding

Snijd de passievruchten doormidden. Verwijder de pulp en Leg het in een kom.
Voeg yoghurt, eigeel en suikerriet siroop toe aan het vruchtvlees. Mix het goed.
Klop de slagroom stevig op met poedersuiker en roer het door het mengsel.
Giet het mengsel in een kom en plaats deze ongeveer 1 uur in de vriezer. Gebruik een mixer om het mengsel met fruit te mengen tot een gladde massa.
Verwijder het ijs uit de vriezer 10 minuten voor het serveren
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 348 kcal – Eiwitten: 8,2 g per portie

Meer inspiratie