Vegetarische groentecakejes

Vegetarische groentecakejes

Geen zin in vlees? Forceer jezelf niet maar geniet van deze heerlijke voedzame groentecakejes. Serveer met een mooi groen krokant slaatje, eventueel met tomatensaus of als je calorieën nodig hebt, met een kommetje room met fijngehakt bieslook.
Vegetarisch
Vegetarisch
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • 2 wortelen
  • 2 courgettes
  • 2 grote eieren (of 4 kleintjes)
  • 1 tl kurkuma
  • 3 el geraspte parmezaan
  • Peper

Voorbereiding

Was de groenten, schil de aardappelen (niet de courgettes of de wortelen, die laatste mag je gewoon schrapen) en rasp goed fijn. Voeg peper, kurkuma en parmezaan toe en bind met het ei. Maak 6 tot 8 hoopjes van de bereiding en leg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ongeveer 25 min in een warme oven (200°C).
Je kunt ze ook bakken in een pan met wat olijfolie op een zacht vuur. De laatste 5 min zet je het vuur hoger om de groentecakejes goudbruin te bakken.
Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

 

Klik hier voor tips bij aversie (afkeer) van bepaalde voedingsmiddelen, smaak- en reukveranderingen.

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/
www.facebook.com/mesrecettes

Meer inspiratie