15 - 20 MINUTEN
Hoofdgerecht
Tijdens een kanker
Ingrediënten
- 300 g vlindertjes (= pastasoort)
- 260 g emmentaler
- 260 g gekookte ham
- 160 g tomaat
- 100 g mayonnaise
- 60 ml verse room (35 % vet)
- 40 g geraspte parmezaanse kaas
- Peper en zout
Voorbereiding
Kook de pasta beetgaar in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking en schrik ze vervolgens onder een straal koud water.
Snij de kaas, gekookte ham en de tomaat in blokjes en vermeng ze onder de uitgelekte deegwaren.
Bereid de saus door de mayonaise, de verse room en de geraspte parmezaanse kaas te mengen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de saus door de deegwaren.
Serveer de salade warm of koud. Garneer het gerecht met fijngesnipperde bieslook
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is
mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt
voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid,
smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 861 kcal – Eiwitten: 46.6g