Kokos-ananasdrank

Kokos-ananasdrank

Kokos-ananasdrank
5 MINUTEN
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 4 middelgrote bananen
  • 600 ml kokosmelk
  • 80 ml vloeibare honing
  • 200 ml gesuikerd ananassap

Voorbereiding

Snij de banaan in schijfjes.
Mix de banaan samen met de kokosmelk, de honing en het ananassap in een foodprocessor of met een staafmixer tot een gladde massa.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 1148 kcal – Eiwitten: 7.9g per portie

Variatie

Vervang het ananassap door passievruchtensap of door abrikozensap. Gebruik rietsuikersiroop, bananensiroop of kokossiroop in plaats van de honing.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie