Yoghurtijs van mandarijn

Yoghurtijs van mandarijn

Een licht en verfrissend dessert dat perfect is voor mensen met kanker. Dit mandarijn-yoghurtijs is zacht, voedzaam en helpt de eetlust te stimuleren.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 4 mandarijnen
  • 200 ml volle yoghurt
  • 125 g geleisuiker

Voorbereiding

Schil de mandarijnen en pers ze met een sapcentrifuge tot een luchtige mousse. Heb je geen sapcentrifuge, mix ze dan fijn in een blender.
Meng de mandarijnmousse met de geleisuiker in een steelpannetje. Laat 4 minuten zachtjes koken terwijl je regelmatig roert.
Laat het mengsel volledig afkoelen. Voeg daarna de volle yoghurt toe en meng voorzichtig tot een glad geheel.
Giet het mengsel in kleine potjes of feestelijke glaasjes. Zet ze enkele uren in de diepvries, bij voorkeur een dag op voorhand.
Werk af met een partje mandarijn voor een frisse en kleurrijke toets.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Dit recept wordt best een dag voordien gemaakt.

Zin in een ander verfrissend dessert? Probeer dan zeker ons passievruchten-yoghurtijs, licht en natuurlijk zoet.

Meer inspiratie