Visfilets in een preifondue

Visfilets in een preifondue

Van look hoorde je misschien al over de kankerwerende eigenschappen. Maar wist je dat ook prei, net als ui, sjalot en bieslook tot dezelfde groep behoort?
Visfilets in een preifondue
30MIN. + 25MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g witte visfilets (bv. zonnevis)
  • 1 kg in fijne ringen gesneden prei
  • 1 blokje of 1 zakje gedroogde visfumet
  • sap van 1 citroen
  • 20 g olie of plantaardige margarine
  • 20 cl magere room
  • 2 saffraanspampers
  • peper, snuifje zout

Voorbereiding

Verhit de olie of margarine in een stoofpan. Voeg de preiringen toe en laat ze op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten zachtjes garen. Roer regelmatig zodat ze niet aanbakken.
Breng 400 ml water aan de kook en los het visbouillonblokje erin op.
Leg de visfilets in de hete bouillon. Dek af en laat 10 minuten zachtjes garen. Draai de filets halverwege om. Haal ze eruit en laat de bouillon nog 2 minuten inkoken op hoog vuur.
Voeg de visfilets toe aan de gestoofde prei. Kruid met peper en een beetje zout.
Meng de ingekookte bouillon met de room, saffraan en het citroensap. Giet de saus bij de prei en vis en verwarm nog 5 minuten op laag vuur.
Serveer warm met peterselierijst of gestoomde aardappelen voor een volwaardige maaltijd.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander zacht visgerecht? Probeer dan zeker de visterrine uit Henegouwen – heerlijk als voorgerecht of koud hoofdgerecht.

Meer inspiratie