Alcoholvrije glühwein

Alcoholvrije glühwein

Glühwein is een vaste waarde op Kerstmarkten en bij de après-ski. Voor deze heerlijke alcoholvrije versie gebruiken we druivensap. Lekker kruidig en verwarmend!
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 1 liter blauwe druivensap zonder toegevoegde suiker
  • 10 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 1 sinaasappel
  • 3 kardemompeultjes, gekneusd

Voorbereiding

Was de sinaasappel. Rasp de schil van de helft van de sinaasappel. Snijd vervolgens de sinaasappel doormidden en prik de kruidnagels in de helft die je niet geschild hebt.
Doe het druivensap in een kookpot samen met de halve sinaasappel, de sinaasappelschil en de rest van de specerijen. Verwarm op een zacht vuurtje gedurende een halfuur zonder de drank te laten koken.
Knijp de halve sinaasappel die niet mee in de pot ging uit in de glühwein. Zeef de alcoholvrije glühwein en schenk uit.
Als je graag een heel kruidig drankje hebt, kan je de alcoholvrije glühwein, nadat je hem van het vuur gehaald hebt, een dag of een nacht afgedekt laten trekken. Verwarm de drank dan opnieuw voor het serveren.
Druivensap is al behoorlijk zoet, maar heb je het liever nog een tikkeltje zoeter, dan kan je altijd naar smaak nog wat suiker toevoegen.

Meer inspiratie