Vegetarische falafelpita

Vegetarische falafelpita

Deze vegetarische pita met falafel zit boordevol smaak en is ideaal voor mensen met kanker. Het gerecht is eenvoudig te bereiden, zelfs bij extreme vermoeidheid, en combineert plantaardige eiwitten, verse groenten en een lichte saus voor een evenwichtige en verfrissende maaltijd.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1 doosje falafelmix (in grote supermarkten of in de biowinkel)
  • 8 pitabroodjes (supermarkt)
  • 1 zakje ijsberg- of andere sla (minder werk bij grote vermoeidheid)
  • Mayonaise
  • Yoghurt natuur
  • 1 verse lookteen

Voorbereiding

Bereid de falafelmix zoals aangeduid op de verpakking en laat even rusten.
Verwarm de falafels enkele minuten in de oven of in een pan tot ze goed warm en licht krokant zijn.
Was de sla en rasp de wortel. Deze groenten zorgen voor een knapperige en frisse aanvulling op de pita.
Snijd de pitabroodjes voorzichtig open. Vul ze met de falafels, geraspte wortel, sla en een flinke lepel yoghurtsaus.
Serveer onmiddellijk, eventueel met een lichte tabouleh of rauwkost. Dit gerecht is ook geschikt om mee te nemen als voedzame lunch.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Voor een ander fris en evenwichtig recept, probeer onze zalmwrap met verse spinazie en appel, ideaal om af te wisselen.

Meer inspiratie