Peren- en appeltaartjes

Peren- en appeltaartjes

Een nagerecht dat je gewoon op de seizoenen afstemt! Je kunt het bereiden met vers fruit, maar ook met fruit uit bokaal of blik.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 2 grote appelen
  • 2 grote peren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 kaneelstokje
  • Stukken fruit voor de versiering

Voorbereiding

Was en schil de appelen en peren. Snij ze in kleine stukjes en leg die in een grote kookpot. Laat koken op laag vuur. Roer af en toe met een houten lepel.
Doe er na 15 minuten het kaneelstokje bij. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen. Prak het fruit in een kom.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem een uitsteekvormpje en plaats dat op het bladerdeeg. Druk zachtjes. Schep het fruitmengsel in het vormpje. Leg er dan de stukken voor de versiering op.
Schuif voor 10 tot 15 minuten in de oven.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie