Peren- en appeltaartjes

Peren- en appeltaartjes

Dit fruitige taartje combineert de zachte smaak van peer met de frisse toets van appel in een licht en troostrijk dessert. Het is eenvoudig te bereiden en bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij smaakveranderingen of verminderde eetlust.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 2 grote appelen
  • 2 grote peren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 kaneelstokje
  • Stukken fruit voor de versiering

Voorbereiding

Bereid het fruit: was, schil en snijd de appels en peren in kleine stukjes.
Fruit koken: doe ze in een grote pan en laat op een zacht vuur ongeveer 15 minuten koken. Roer regelmatig met een houten lepel.
Voeg kaneel toe: voeg het kaneelstokje toe en laat nog 20 minuten sudderen.
Pureer het fruit: wanneer het fruit gaar is, plet het in een kom tot een dikke compote.
Bereid het deeg: verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd met een uitsteekvorm cirkels uit het bladerdeeg.
Vul de taartjes: leg een lepel fruitmengsel in het midden van elk deegcirkeltje en versier met stukjes vers fruit.
Bakken: bak gedurende 10 tot 15 minuten tot het deeg goudbruin is.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Probeer ook eens de rabarbertaart, een ander fruitig en voedzaam dessert dat geschikt is voor mensen in behandeling.

Meer inspiratie