Tajine met roodbaars en gekonfijte citroen

Tajine met roodbaars en gekonfijte citroen

Roodbaars is tegenwoordig gemakkelijk verkrijgbaar in de grotere supermarkten. Deze vis bevat relatief weinig vet en is dus interessant om af te wisselen met vettere vissoorten (haring, paling, makreel, sardines, Groenlandse heilbot, zalm…), om toch niet te vaak vette vis te eten.
Visgerecht
Visgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 2 tomaten, gepeld en in plakken
  • 250 g vastkokende aardappelen, geschild en in plakjes
  • 2 middelgrote wortelen, in schijfjes
  • Pepper en zout
  • ¼ koffielepel komijn
  • Olijfolie (max. 4 eetlepels)
  • 2 gekonfijte citroenen, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 kg roodbaars, gefileerd
  • 4 eetlepels tahmira dial hoot (Marokkaanse pesto)
  • Sap van ½ citroen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Leg de groenten in de tajine: begin met de tomaten, gevolgd door aardappelen en wortelen.
Kruid met peper, zout en komijn. Besprenkel met een beetje olijfolie.
Voeg de aroma’s toe: verdeel de schijfjes gekonfijte citroen en de knoflook over de groenten.
Leg de vis erbovenop: plaats de roodbaarsfilets op de groenten, bij voorkeur in een metalen ring voor een gelijkmatige garing.
Maak de saus: meng de tahmira dial hoot met het citroensap en giet over de vis. Werk af met een straaltje olijfolie.
Dek af en bak gedurende 45 minuten in de oven.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Recept van Fatima Marzoukoi

Probeer ook eens het eenpansgerecht met asperges en zalm, een andere voedzame en smaakvolle maaltijd die goed past bij een aangepast dieet.

Meer inspiratie