Broodje met prei en kip

Broodje met prei en kip

Een broodje arm aan vet maar rijk aan smaak!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1 Marokkaans panbrood
  • 250 ml halfvolle melk
  • 300 g kipfilet
  • 1 el bloem
  • 1/2 wit van prei

Voorbereiding

Was het wit van de prei en snij het in ringen. Giet de melk in een steelpannetje en verwarm 3 minuten op laag vuur. Doe er de preiringen bij en laat 5 minuten zachtjes sudderen. Blijf roeren met een garde.
Snij het kippenwit in blokjes. Voeg 1/2 bouillonblokje toe. Wacht 2 minuten en zeef er dan de bloem onder, terwijl je blijft roeren. Doe er na 3 minuten de kippenblokjes bij. Blijf nog 2 tot 3 minuten roeren en zet het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Snij het brood half open. Schep er het prei-kipmengsel in. Schuif voor 5 tot 7 minuten in de oven.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tips

  • Aarzel niet om je slager te vragen om de kip al in blokjes te snijden.
  • Je kunt de kip ook vervangen door ander wit en mager vlees.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie