



Ingrediënten
- 120 g ongekookte witte rijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 180 g rozijnen
- 2 eetlepels citroensap
- Zwarte peper
- Zout
- 200 g komkommer
- 400 g perziken op siroop uit blik
- 120 g rode kidneybonen uit blik
- 200 g notenmengeling (bv. walnoten, amandelen, cashewnoten, …) amandelen, cashewnoten, …)
- 4 zwarte gepekelde olijven
- Enkele bladeren gemengde sla
Voorbereiding
Variatie : Vervang de perziken door abrikozen. Vervang de
notenmengeling door een mengeling van andere noten (bv.
pecannoten, hazelnoten, …). Vervang de kidneybonen door
flageoletbonen
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.
Fan van zoet-hartige combinaties? Probeer dan zeker onze garnalen en cashewnoten in ananas salade – een frisse en voedzame variant.