Preislaatje met Ardeense ham

Preislaatje met Ardeense ham

Sla
Sla
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 8 dunne preien
  • 1 citroen
  • 1 kl tijm
  • 1 kl bieslook
  • 1 kl mosterd
  • 2 el (rode) wijnazijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • 8 sneden Ardeense ham
  • Peper, zout

Voorbereiding

Maak de prei schoon snijd in ringen en bereid beetgaar. Pers de citroen, meng met de prei en breng op smaak met peper en zout.
Zet even weg in de koelkast.
Maak een dressing met de overblijvende ingrediënten. Schik de prei op de borden, drapper er de ham over en overgiet met de dressing. Serveer met (geroosterd) brood.

Meer inspiratie