Salade van gegrilde groenten met geitenkaas

Salade van gegrilde groenten met geitenkaas

Sla
Sla
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 kleine courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • (ongeveer) 150 g halfverse geitenkaas (of parmezaan of buffelmozzarella)
  • Olijfolie
  • 4 el basilicum (of 6-8 takjes)
  • Pijnboompitten of gestampte hazelnoten (naar keuze)
  • 2 teentjes verse look (naar keuze)

Voorbereiding

Was de groenten en snij in reepjes van 4-5 cm breed (met de schil). Verhit een grillpan, giet er 2 el olijfolie in en gril de groenten. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Wanneer alle groenten klaar zijn, schik ze in een schotel, besprenkel met 3 el olijfolie, bestrooi met de fijngehakte basilicum, de gepelde en geplette verse look (naar keuze), dek af met huishoudfolie en bewaar op kamertemperatuur.
Op het moment van serveren, schik de groenten mooi op een bord, besprenkel met de saus die overblijft in de schotel, bestrooi met de verkruimelde kaas en indien gewenst, met pijnboompitten of gestampte hazelnoten. Dien op met een half kwartje citroen en een sneetje granenbrood.

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Meer inspiratie