Broccoli-aardappelsalade met gerookte zalm

Broccoli-aardappelsalade met gerookte zalm

Broccoli-aardappelsalade met gerookte zalm
20 MINUTEN
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 280 g aardappelen
  • 400 g broccoli
  • 4 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 4 eetlepels room (35 % vet)
  • Peper
  • Zout
  • 100 g ui
  • 80 g gerookte zalm
  • 4 hardgekookte eieren

Voorbereiding

Was en schil de aardappelen. Kook ze in 15 minuten gaar. Laat afkoelen en snij in blokjes.
Maak de broccoli schoon, was hem en kook hem tot hij beetgaar is. Laat afkoelen.
Bereid intussen de saus door de azijn, de olie en de room te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper de ui fijn. Snij de zalm in dunne reepjes. Snij de helft van het ei of van de eieren in grove stukken.
Vermeng de saus, de broccoli en de blokjes aardappel. Strooi de fijngesnipperde ui en de stukjes ei over de salade.
Garneer de salade met de reepjes zalm en een half hardgekookt ei.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 326 kcal – Eiwitten: 17.6g

Meer inspiratie