Roerei

Roerei

Een snel en voedzaam gerecht, ideaal voor mensen met kanker. Deze roerei is rijk aan eiwitten en makkelijk te verteren, perfect bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 100 ml (zelfgemaakte) drinkvoeding, neutrale smaak
  • 2 eieren
  • 1 kl boter of margarine
  • peterselie, bieslook of zelfs geraspte kaas, naar smaak
  • Peper en zout

Voorbereiding

Breek de eieren in een kom. Voeg het voedingssupplement en de gekozen kruiden toe (verse kruiden of geraspte kaas). Breng op smaak met zout en peper. Klop alles los met een vork tot een glad mengsel.
Verhit de margarine in een antikleefpan op laag vuur. Giet het eimengsel in de pan. Roer langzaam en constant met een houten of siliconen spatel, zodat de eieren niet aan de bodem blijven kleven.
Haal de pan van het vuur zodra de eieren nog licht vochtig zijn – ze garen verder buiten het vuur. Serveer onmiddellijk om hun smeuïgheid te behouden.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 359 kcal – Eiwitten: 17.29 g (voedingswaarde per portie)

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Zin in een ander eiwitrijk gerecht? Probeer dan zeker ons muffins van ei, courgette & tijm, licht en smaakvol.

Meer inspiratie