Rijst met garnalensalade

Rijst met garnalensalade

Rijst met garnalensalade
15 MINUTEN
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 220 g ongekookte witte rijst
  • 300 g mayonnaise
  • 40 g tomatenpuree
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Enkele druppels citroensap
  • 480 g gepelde garnalen

Voorbereiding

Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.
Meng de mayonaise, de tomatenpuree, het kerriepoeder en het citroensap in een mengkom. Schep de garnalen door het mengsel.
Schik de rijst en de garnalensalade op een bord.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 881 kcal – Eiwitten: 32.7g

VARIATIE :

Vervang de garnalen door reepjes gekookte kip. Vervang 1/3 van de mayonnaise door volle yoghurt

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie