Perenslaatje met geitenkaas en Luikse stroop

Perenslaatje met geitenkaas en Luikse stroop

Deze salade met peer, warme geitenkaas en Luikse siroop is ideaal voor mensen met kanker. Ze combineert zoet, zout en romig in een licht verteerbare en voedzame maaltijd. Perfect als lunch of lichte avondmaaltijd.
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 2 peren
  • ½ krulsla
  • 240 g geitenkaas
  • 4 sneden rauwe, gerookte Ardeense ham
  • 2 el (frambozen)azijn
  • 2 el Luikse stroop
  • (verse) Tijm peper, zout
  • Wat olie of 100 % plantaardige vetstof

Voorbereiding

Sla voorbereiden : Was en droog de krulsla. Scheur eventueel in grove stukken.
Peren bakken : Schil de peren, snijd ze in partjes en bestrijk ze met Luikse siroop. Bak ze op een zacht vuur in wat vetstof tot ze goudbruin zijn.
Croutons maken : Snijd het brood in blokjes en rooster ze in de oven of in een pan met een beetje olie tot ze krokant zijn.
Geitenkaas inpakken : Snijd de geitenkaas in 4 porties. Bestrooi met tijm en wikkel elke portie in een sneetje ham. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bak 6 à 8 minuten op 200°C.
Sla aanmaken : Meng de sla met de azijn, een beetje zout en peper. Voeg eventueel een theelepel Luikse siroop toe voor extra zoetigheid.
Serveren : Verdeel de sla over de borden. Voeg de warme peren, de geitenkaasrolletjes en de croutons toe. Werk af met wat verse tijm.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Fan van zoet-hartige combinaties? Probeer dan zeker onze quinoasalade met feta en granaatappelpitjes – fris, kleurrijk en voedzaam.

Meer inspiratie