Deze pastasalade combineert de smeuïgheid van gesmolten kaas met de zachte smaak van gekookte ham. Ze is rijk aan eiwitten en calorieën, en dus ideaal voor mensen met kanker die extra energie nodig hebben. Je kan ze warm of koud serveren, afhankelijk van je voorkeur.
15 - 20 MINUTEN
Hoofdgerecht
Tijdens een kanker
Ingrediënten
- 300 g vlindertjes (= pastasoort)
- 260 g emmentaler
- 260 g gekookte ham
- 160 g tomaat
- 100 g mayonnaise
- 60 ml verse room (35 % vet)
- 40 g geraspte parmezaanse kaas
- Peper en zout
Voorbereiding
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort onder koud water om het kookproces te stoppen.
Snijd de emmental, ham en tomaten in kleine blokjes. Zo worden de smaken beter verdeeld in de salade.
Meng in een kom de mayonaise, room en geraspte parmezaan. Kruid met peper en zout. Roer tot een gladde, romige saus.
Doe de afgekoelde pasta in een grote kom. Voeg de blokjes ham, kaas en tomaat toe. Giet er de saus bij en meng voorzichtig tot alles goed gemengd is.
Serveer meteen of laat afkoelen in de koelkast. Werk eventueel af met wat fijngesneden bieslook voor een frisse toets.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is
mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt
voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid,
smaakwijziging,vermoeidheid).
Energie: 861 kcal – Eiwitten: 46.6g
Zin in een andere voedzame salade? Probeer dan zeker de pastasalade met tonijn en ham voor een zee-en-land variant boordevol smaak.