Najaarssoep van paddenstoelen

Najaarssoep van paddenstoelen

Chinese paddenstoelen, en de betaglucanen die ze bevatten, worden momenteel bestudeerd voor hun veelbelovende weerstandsbevorderende eigenschappen.
Najaarssoep van paddenstoelen
20MIN. + 20MIN. KOOKTIJD
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 300 g mengeling van oesterzwammen en shitake
  • 4 el (olijf)olie of 100% plantaardige margarine
  • 1 ui
  • 1 l magere bouillon (kip of groenten)
  • gehakte peterselie
  • peper, snuifje zout

Voorbereiding

Maak de paddenstoelen schoon en was ze snel in azijnwater. Snijd ze in plakjes en laat ze fruiten in de hete vetstof. Voeg er de fijngehakte ui en de kruiden bij en laat een tiental min. koken.
Vergeet niet af en toe te roeren. Overgieten met de bouillon en tot het kookpunt brengen.
Afwerken met gehakte peterselie en onmiddellijk opdienen.

Meer inspiratie