Najaarssoep van paddenstoelen

Najaarssoep van paddenstoelen

Chinese paddenstoelen, en de betaglucanen die ze bevatten, worden momenteel bestudeerd voor hun veelbelovende weerstandsbevorderende eigenschappen.
Najaarssoep van paddenstoelen
20MIN. + 20MIN. KOOKTIJD
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 300 g mengeling van oesterzwammen en shitake
  • 4 el (olijf)olie of 100% plantaardige margarine
  • 1 ui
  • 1 l magere bouillon (kip of groenten)
  • Gehakte peterselie
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

Reinig de champignons grondig, spoel ze kort met water en een beetje azijn om onzuiverheden te verwijderen. Snijd ze fijn.
Verhit de vetstof in een kookpot. Voeg de fijngesneden champignons toe en bak ze op middelhoog vuur enkele minuten tot ze hun vocht beginnen los te laten.
Voeg de fijngehakte ui toe, meng goed en laat alles nog ongeveer 10 minuten sudderen, terwijl je regelmatig roert. De groenten moeten zacht en licht goudbruin zijn.
Giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat enkele minuten zachtjes koken zodat de smaken zich goed mengen.
Voeg vlak voor het serveren de gehakte peterselie toe voor een frisse toets. Breng op smaak met zout en peper.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze waterkers courgette soep – licht, voedzaam en boordevol smaak.

Meer inspiratie