Het zuiden in je glas. De pompelmoes roept de heerlijke zomerzon op, en de rozemarijn doet je dromen van de Middellandse Zee.
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Ingrediënten
- 40 cl vers pompelmoessap
- 20 cl water
- 40 cl bruiswater
- 20 gram rietsuiker
- 8 takjes rozemarijn
- Crushed ice
Voorbereiding
Verhit het water in een kleine kookpot en voeg de rietsuiker toe.
Zodra de suiker opgelost is voeg je 4 rozemarijntakjes toe en haal je de kookpot van het vuur.
Laat de siroop afkoelen.
DE MOCKTAIL SERVEREN : Vul het glas met 2 scheppen crushed ice. Voeg 4 eetlepels van de rozemarijnsiroop toe (de overschot kan je makkelijk. Enkele dagen bewaren in de koelkast. Voeg 10 cl pompelmoessap toe. Vul aan met 10 cl bruisend water.
(*) Pompelmoes kan de werking beïnvloeden van meer dan 50 courante geneesmiddelen. Check dus de bijsluiter of stel de vraag aan uw arts.