Met groenten gevulde aardappelen

Met groenten gevulde aardappelen

Eén voet in de winter en één in de lente, met deze warme vegetarische salade. De variatie aan groenten staat bovendien voor een ‘1+1=3’-effect in kankerpreventie. Gezond genieten dus, smakelijk!
Met groenten gevulde aardappelen
20MIN. + 1U. KOOKTIJD
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • wit van 1 prei
  • 1 tak selderij
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 witte raap
  • 10 g olie of plantaardige margarine
  • 1 knoflookteentje
  • Tijm
  • Gehakte peterselie of kervel
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

Aardappelen garen : was de aardappelen grondig. Wikkel ze afzonderlijk in bakpapier en bak ze gedurende ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Ze moeten zacht zijn vanbinnen.
Groenten voorbereiden : reinig alle groenten. Snijd de prei, selder, wortel, courgette en raap in zeer fijne julienne voor een snelle garing en aangename textuur.
Groenten blancheren : dompel de gesneden groenten 2 minuten in kokend water om ze lichtjes te garen en hun knapperigheid te behouden.
Aardappelen vullen : snijd de gare aardappelen voorzichtig open zonder ze volledig door te snijden. Hol ze lichtjes uit en vul ze met de geblancheerde groenten.
Serveren : werk eventueel af met een scheutje olijfolie of verse kruiden. Serveer warm.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Ontdek ook onze pancakes van zoete aardappel en gebakken appel, een smakelijk en licht verteerbaar alternatief.

Meer inspiratie