Mechelse bloemkoolsoep

Mechelse bloemkoolsoep

Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 1 l vetarme bouillon (rund, kip of groenten)
  • 2 grote aardappelen
  • 1 grote bloemkool
  • 1 bleek- of voetselder
  • 1 sla
  • 80 g olie of 100 % plantaardige vetstof
  • 50 g kervel
  • Peper, zout

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en versnijd ze. Hak de kervel fijn.
Houd de bloemkoolroosjes apart, en stoof de rest aan in de vetstof. Meng met de aardappelen en de bouillon en laat 20 minuten koken. Gaar ondertussen de resterende bloemkoolroosjes.
Mix de soep of haal ze door de roerzeef. Werk af met de de bloemkoolroosjes en de kervel.

Meer inspiratie