Een variant van dit recept met scampi’s vind je in onze rubriek Visgerechten.
![Vleesgerecht](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_plat-de-viande.png)
Vleesgerecht
![Feestelijk recept](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_recette-festive.png)
Feestelijk recept
![Winter](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_hiver.png)
Winter
Ingrediënten
- 8 lamskoteletjes(+-100 g elk)
- 3 el knoflookolie
- provençaalse kruiden
- peper en zout
- 1 rijpe mango, geschild, ontpit en in kleine stukjes
- sap van 1 limoen of citroen
- 1 el honing
- 1 el gesnipperde, verse korianderblaadjes (te vinden in de supermarkt bij de verse kruiden)
- 1 kl geraspte, verse gemberwortel (te vinden in de supermarkt bij de groenten en fruit)
Voorbereiding
Meng alle ingrediënten voor de chutney en laat minstens één uur rusten in de koelkast. U kan een pikante variatie bereiden door aan het mengsel 1 ontpit en gesnipperd Spaans pepertje toe te voegen.
Bestrijk de koteletjes met knoflookolie en zet ze afgedekt weg. Maak de mangochutney, indien u deze zelf wenst te bereiden. Rooster de koteletjes 5 min. aan elke kant. Kruid naar smaak. Serveer warm, met de lichtjes gekoelde chutney en (Turks of Marokkaans) brood.