Kokos-ananasdrank

Kokos-ananasdrank

Een zachte, tropische drank die de eetlust stimuleert. Deze romige mix van banaan, kokosmelk, honing en ananassap biedt snelle energie en is bijzonder geschikt bij vermoeidheid of misselijkheid.
Kokos-ananasdrank
5 MINUTEN
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 4 middelgrote bananen
  • 600 ml kokosmelk
  • 80 ml vloeibare honing
  • 200 ml gesuikerd ananassap

Voorbereiding

Fruit voorbereiden : Schil de bananen en snijd ze in dunne plakjes om het mixen te vergemakkelijken.
Mixen : Doe de bananen, kokosmelk, honing en ananassap in een blender of gebruik een staafmixer. Mix tot een gladde, romige drank.
Serveren : Giet de drank in glazen en serveer meteen om van de frisse smaak te genieten.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 1148 kcal – Eiwitten: 7.9g per portie

VARIATIE : Vervang het ananassap door passievruchtensap of door abrikozensap. Gebruik rietsuikersiroop, bananensiroop of kokossiroop in plaats van de honing.

BEWAARTIPS : Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Probeer ook onze sinaasappel-aardbeiendrankje – een fruitig alternatief dat eveneens geschikt is voor mensen met specifieke voedingsbehoeften.

Meer inspiratie