Kiproulade met spruitjes, walnoten en pecorino

Kiproulade met spruitjes, walnoten en pecorino

Een heerlijke smaakmix, deze originele en feestelijke kiproulade... supergezond ook bovendien!
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 4 kipfilets, opengevouwen
  • 175 g fijngesneden spruitjes
  • 30 g fijngesneden walnoten
  • 16 flinterdunne sneetjes pecorino kaas, ieder de grootte van de kipfilet
  • 1 el vers citroensap
  • 3 el olijfolie
  • Peper en een beetje zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Spreid de kipfilets uit op een werkblad, en leg er telkens 2 sneetjes pecorino op. Meng alle overige ingrediënten (behalve de kaas en 1 el olijfolie).
Spreid het mengsel uit op de kipfilets. Bedek met telkens nog 2 sneetjes pecorino. Rol op als een tapijt, vanaf de smalle zijde. Kruid met peper en wat zout.
Bak de rolletjes bruin, met de naad eerst naar onder, zo’n 3 minuten aan elke kant. Gaar 10 à 15 minuten verder in de oven, tot de kip niet meer roze is.
Serveer met extra groenten en een aardappelbereiding of volkorenpasta naar keuze.

Meer inspiratie