Kiproulade met spruitjes, walnoten en pecorino

Kiproulade met spruitjes, walnoten en pecorino

Dit kiprolletje gevuld met spruitjes, knapperige walnoten en gesmolten pecorino is een heerlijk hoofdgerecht voor de herfst of winter. Het combineert smaak en voedingswaarde, speciaal afgestemd op de behoeften van mensen met kanker. Serveer met groenten en volkoren pasta of aardappelpuree voor een volwaardige maaltijd.
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 4 kipfilets, opengevouwen
  • 175 g fijngesneden spruitjes
  • 30 g fijngesneden walnoten
  • 16 flinterdunne sneetjes pecorino kaas, ieder de grootte van de kipfilet
  • 1 el vers citroensap
  • 3 el olijfolie
  • Peper en een beetje zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de kipfilets open op een snijplank. Beleg elke filet met 2 plakjes pecorino.
Meng de spruitjes, walnoten, citroensap, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout in een kom.
Verdeel de vulling over de kipfilets. Leg er opnieuw 2 plakjes pecorino bovenop. Rol de filets op vanaf de smalle kant en zet vast met tandenstokers indien nodig.
Bak de rolletjes in een pan met de resterende eetlepel olie, 3 minuten aan elke kant, beginnend met de naad naar beneden. Plaats ze daarna 10 à 15 minuten in de oven tot ze volledig gaar zijn.
Serveer met gestoomde groenten, aardappelpuree of volkoren pasta voor een evenwichtige maaltijd.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een hartig gerecht met spruitjes? Probeer dan zeker onze couscous met lamsvlees en spruitjes – een vezelrijke en smaakvolle optie.

Meer inspiratie