Ingrediënten
- 4 peren (Doyenné of Durondeau)
- 0,5 liter sterke koffie
- 100 g bruine suiker
- 100 g honing
- 1⁄2 vanillestokje
- 1 steranijs
- 1⁄2 kaneelstokje
- 1 schijfje citroen
- 1 eetlepel maïzena
- 4 in de oven gedroogde dunne kaneelpoeder
- kaneelpoeder
- Voor de parfait: 2 eidooiers, 75 g suiker, 100 g Luikse siroop, 200 ml light room, opklopbaar
- Voor de sabayon: 4 eidooiers, 100 ml light room
Voorbereiding
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Recette de Felix Alen
Zin in een ander fruitig dessert ? Probeer onze perencake met vanille en gember, zacht en kruidig.