Gevulde champignons

Gevulde champignons

Deze warme voorgerechtjes zijn eenvoudig te bereiden en heerlijk smeuïg. De zachte geiten- of schapenkaas smelt in de oven en vermengt zich met kruiden en knoflook tot een smaakvolle vulling. Ideaal voor mensen met kanker dankzij de milde smaak en zachte textuur.
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • gemengde sla
  • 16 grote champignons
  • 350 g zachte geiten- of schapenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el peterselie
  • 1 kl tijm
  • peper, snuifje zout

Voorbereiding

Maak de champignons schoon met een vochtige doek. Verwijder de steeltjes en leg de hoedjes in een licht ingevette ovenschaal.
Prak de kaas in een kom. Voeg de fijngehakte knoflook, tijm, peterselie, een snufje zout en peper toe. Meng tot een gladde massa.
Vul elk champignonhoedje met een lepel van het kaasmengsel. Druk lichtjes aan zodat de vulling goed blijft zitten.
Bak de gevulde champignons in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 15 à 20 minuten, tot ze zacht zijn en de kaas lichtjes kleurt.
Meng ondertussen de olijfolie, balsamicoazijn, sojasaus, zout en peper in een kommetje.
Serveer de warme champignons op een bedje van gemengde salade, besprenkel met de dressing en werk af met wat verse peterselie. Lekker met volkorenbrood.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander warm voorgerecht met champignons ? Probeer dan ook onze champignonbrochettes– een eenvoudig en smaakvol vegetarisch alternatief.

Meer inspiratie