Gegratineerde pompelmoes

Gegratineerde pompelmoes

Zin in een origineel en verwarmend dessert met een frisse toets? Deze gegratineerde pompelmoes combineert de pittige smaak van citrusvruchten met een zachte, lichte room. Het is eenvoudig te bereiden en bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij verminderde eetlust of vermoeidheid, dankzij de smeuïge textuur en het verfrissende aroma.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 3 pompelmoezen (*)
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen of limoen
  • 200 g magere room
  • 100 g suiker
  • 4 eidooiers

Voorbereiding

Schil de pompelmoezen en sinaasappels à vif en snijd ze in stukjes. Verdeel het fruit over 4 individuele ovenschaaltjes.
Pers de citroen of limoen uit. Meng het sap met de room, suiker en eidooiers in een kom. Klop lichtjes tot een glad mengsel.
Giet het roommengsel over het fruit in de schaaltjes. Verwarm de grill van de oven voor. Gratineer enkele minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Serveer lauw, eventueel afgewerkt met een muntblaadje of wat geraspte citrusschil voor een frisse toets.

OPGELET: Gegratineerde pompelmoes is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Meer inspiratie