Gefrituurde tongschar met remouladesaus

Gefrituurde tongschar met remouladesaus

Deze gebakken schol met huisgemaakte remouladesaus is ideaal om de eetlust te stimuleren. Rijk aan smaak en textuur, en geschikt voor mensen met kanker, vooral bij verminderde eetlust of vermoeidheid. Eenvoudig te bereiden en heerlijk met een sneetje brood voor een volledige maaltijd.
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 4 tongscharren of andere witte vis (in filets)
  • 2 el. bloem
  • 2 eiwitten
  • 4 el. paneermeel
  • Voor de remouladesaus : 150 g mayonaise - 125 g zure room - 2 el. citroensap - 2 kl. mosterd - 3 augurken - 1 el. verse kervel (of gedroogd) - 1 el. verse dragon (of gedroogd) - peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Snijd de augurken in kleine blokjes. Hak de kervel en dragon fijn. Meng in een kom de mayonaise, zure room, citroensap, augurken en kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast zodat ze fris blijft bij het serveren.
Snijd de filets schuin in kleinere stukken. Haal elk stuk eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eiwitten, en tot slot door het paneermeel. Deze lichte paneerlaag zorgt voor een krokante buitenkant en een zachte binnenkant.
Verhit olie tot 170°C in een friteuse of diepe pan. Bak de vis tot hij goudbruin en krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier en besprenkel met een beetje citroensap.
Serveer de vis warm met de frisse remouladesaus. Lekker met brood of een zachte salade voor een evenwichtige maaltijd.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

Probeer ook dit aangepaste recept: mosselcapellini met tomaatjes.

Meer inspiratie